Waanzin ten top

Een file van meer dan 200 mensen op het laatste paadje naar de top van de Himalaya. Eigenlijk een onvoorstelbaar plaatje. Tienduizenden euro’s en een keur aan Nepalese helpers om die mensen ( zelfs minder validen) naar boven te brengen voor een minuut op de top van de wereld.

De klimmers pogen een unieke prestatie neer te zetten en tegelijkertijd een hemelse ervaring op te doen. Maar inmiddels is zelfs de Himalaya een eenvoudige  bestemming voor rijke toeristen geworden die al concurrerend elkaar verdringend naar boven worden gebracht en er zelfs de dood vinden.

De cultuur van ego identiteit, authenticiteit, uniciteit, competitie en streven naar succes leidt tot dit soort beschamende taferelen in de laatste ecologische ongerepte gebieden van onze wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *