Geen Abortus meer in Georgia

Seculiere staten doen het cultureel maatschappelijk aanzienlijk beter dan religieuze staten. De Amerikaanse socioloog Zuckerman vond bij onderzoek dat ‘seculiere landen’: minder nationalistisch, anti-semitisch, racistisch, dogmatisch, ethno-centristisch en autoritair zijn dan ‘religieuze landen’.

Vervolgens blijkt dat in religieuze landen heel wat vaker wordt gemoord. Dat de vijftig meest veilige steden in niet religieuze landen liggen, dat men in niet religieuze landen gelukkiger en altruïstischer is en meer uitgeeft aan goede doelen. Burgers in die landen zijn ook meer geneigd de rechten van minderheden, vrouwen of homoseksuelen te onderstrepen.

Religieuze mensen steunen eerder de doodstraf, het martelen van verdachten en het slaan van kinderen. Conservatieve christenen verlangen van hun kinderen vooral gehoorzaamheid; seculiere ouders benadrukken zelfstandig denken, het najagen van waarheid en het respecteren van anderen (Fin. Dagbl. 221218). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *