De scheiding van Kerk/Moskee en Staat

De Syrisch-Duitse politicoloog en islamgeleerde Bassam Tibi legt uit hoe je het onderscheid tussen een moslim en een islamist kunt maken (VK,270319): ‘Vraag de moslim of hij vindt dat de Islam ook politiek is en dat Allah leidend moet zijn bij de staatsinrichting. Als hij ja zegt is het een islamist’. Mooi, dat is duidelijk.

Maar als hij nee zegt weet je niet of hij liegt want in Nederland kon je (gezin) het wel eens heel erg moeilijk krijgen op je werk en op straat, als je eigenlijk ja zou willen zeggen. Trouwens, stel diezelfde vraag ook eens aan een hardgekookte CU/SGP/CDA-er, maar dan met de invulling ‘Christendom’ en ‘de Bijbel’. Nou ja, de agnosten en atheïsten hebben het maar makkelijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *