Veteranen

Follow the veterans! Ik zie ze na 50 jaar nog steeds helder voor me, op het pleintje in Chula Vista-San Diego: de dronken, geamputeerde, vervuilde, schreeuwende Vietnam-veteranen, in hun gammele rolstoelen bij elkaar. Overheden die niet de opperste zorg hebben voor de kapotte levens van hun veteranen (vooral voor hen uit de verloren oorlogen) zijn geen knip voor de neus waard.

Follow the veterans anno 2019: 22 suïcides per dag (ondanks Obama’s hulp met de Clay Hunt Suicide Prevention for American Veterans Act!) ) in het Amerikaanse leger, als gevolg van PTSD en Moral Injury Syndroom: politici en legerleiders geven soldaten wel een reden om dood te gaan, maar als veteraan geen reden om verder te leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *